החלמה לאחר ניתוח...

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/10/2021 | 21:32 | מאת: BCC

שלום ביצעתי ניתוח שבו הוסר גידול קטן מאזור המצח ונשלח לביופסיה. בניתוח הוסר הגידול מהאפידרמיס ונשאר אזור עם דרמיס חשוף בגודל של כחצי ס"מ. הונחתי למרוח אנטיביוטיקה על האזור. לא ברור לי האם בתום ההחלמה העור ישתקם ויגדל האפידרמיס חזרה למה שהיה פעם? או שאני צפוי לצלקת משמעותית בגודל האזור החשוף? האם יש מה לעשות כדי לצמצם את הצלקת העתידית? לא בוצעו תפרים, והאזור נראה מאוד לא אסטטי עכשיו, אז יש לי חשש שכך זה ישאר. תודה

שלום רב, קשה להתייחס מלבי לראות, בעקרון אזור הפנים מתרפא משנית בצורה טובה, ככל הנראה צפוי שינוי צבע בעיקר, כלומר צפוי להתרפא עם סימן בהיר יותר. לכן יש גם להשמר קפדנית מחשיפה לשמש אלא עם מסנן קריהנ בהגנה של 50.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית