שקע בבטן מתחת לטבור אחרי השמנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/04/2021 | 11:35 | מאת: מיקה

שלום ד"ר, אני בת 54. בשנה האחרונה בעקבות השלכות הקורונה הארורה עליתי במשקל 10 קילו (מ-63 ל-73. גובהי 1.64 ס"מ) והפסקתי לעשות ספורט. גיליתי לאחרונה שנוצר לי שקע בבטן בקו שמתחת לטבור, כאילו הבטן מתחלקת לשניים. מה זה אומר? לפני שבוע החלטתי "לקחת את עצמי בידיים" - התחלתי דיאטה וחזרתי לשחות כל יום. אם אחזור למשקלי המקורי ואתמיד בשחייה, האם השקע הזה ייעלם והמצב יחזור לקדמותו? חברה פיזיותרפיסטית מיששה לי את הבטן ואמרה שאין לי היפרדות שרירים, אבל אני לא לגמרי סומכת עליה וחושבת אולי רצתה פשוט להרגיע אותי. אודה לתשובתך. מיקה

ללא ספק הרזייה תעזור מאד, אולי לא כל הקפל יעלם, היות והעור לא תמיד "זוכר" להתכווץ למימדיו הראשונים ואז לעיתים יש צורך בניתוח למתיחת הבטן.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית