שאלה לגבי המנגיומה..

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/03/2021 | 10:05 | מאת: טלי

הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. נולד עם המנגיומה על המצח. צירפתי תמונה גודל כ 1 ס"מ אמרו לנו כשהוא נולד שההמנגיומה תיספג מעצמה עד גיל שנה...וזה לא קרה. המצח גדל והיא גדלה גם. האם ניתן לעשות משהו כגון טיפול בלייזר כדי להסיר אותה ?

שלום רב, לצערי, אינני יכול לפתוח את התמונה. בכל מקרה, המאנגיומות נספגות עד גיל6-7 , רובן. עד גיל שנה הן מגיעות לגודלןם המקסימאלי... וזה כנראה השלב בו אתם נמצאים. טפולים, ומוקדם ככל האפשר, מתבצעים באמצעות תרופות במקרים בהם הנזק הינו תפקודי (ליד העין, פה אף וכו), לגבי השאר נהוג לתת לטבע לעשות את שלו. במקרים מסויימים, בהם לא ניתן טפול תרופתי אך מעוניינים בטפול, אפשר לשקול טפול בלייזר והזרקה של סטרואיד, מקומית.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית