פגמנטציה מכוויה בפנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

02/01/2021 | 17:42 | מאת: בן

שלום נכוותי לפני כשנה ןחצי חיכתי שנה וחצי כי הבנתי שזאת התוצאה הסופית העור נהיה כהה יותר באזור הכוויה בנוסף לכך הוא גם רגיש אם נוגעים בו הוא נהיה ממש אדום ביחס לשאר הפנים רציתי לדעת אם יש טיפול לפגמנטציה? ואם זה שהעור רגיש יותר זה בגלל הפגמנטציה?

שלום רב, לפי התיאור שלך קשהלדעת אם מדובר בפיגמנטציה (צבע חום) לבין אדמומיות. אדמומיות מעידה על כך שתהליך הרפוי טרם הסתיים, פיגמנטציה: הטוב ביותר הוא להמנע ממנה ע"י שמוש קשפדני במסנני קרינה בהגנה של 50, בכל חשיפה לשמש. מאידך, טפול הוא לא תמיד מבטיח, אך קיימים טפולים ולגביהם יש להתייעץ אישית.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית