אחרי ניתוח הוצאת שתלים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

23/12/2020 | 16:43 | מאת: חנה

שלום פרופ', אני קצת יותר מחודש אחרי ניתוח הוצאת שתלים כולל קפסולות והרמה. החלטה על הוצאתם התקבלה בשל בלוטת לימפה מסוננת סיליקון שהתגלתה בבית שחי צד שמאל. אני עדיין סובלת מכאבים קשים מאוד שמרגישים כמו שריפה, בעיקר מתחת לשדיים ובצדדים (מתחת לבית השחי). מידיי פעם הכאבים מגיעים גם בצורת דקירות. מתחת לשד יש עדיין אזורים שאין בהם תחושה במגע בעור ובשד השמאלי יש עדיין סימני שטף דם. אופטלגין טיפות לא עוזר לשיכוך הכאב, רק משככי כאבים אופיאטים מצליחים להרגיע את הכאבים. בימים בהם אני מנסה שלא לקחת משככים אופיאטים, הכאבים מתחילים אחרי כמה שעות להתפשט לידיים, לגב, לרגליים, ממש כמו כאבים כשיש לי חום, רק שאין חום ולטרמדקס לוקח יותר משעתיים להתחיל להרגיע את הכאבים במצבים הללו. האם זה הגיוני שלאחר חודש מהניתוח עדיין יהיו כאבים כאלו חזקים? ואם לא, מה יכול לגרום להמשך הכאבים החזקים האלה? קשה לי מאוד להמשיך לסבול ככה, חייבת פיתרון.

שלום רב, ראשית, הנכון הוא לפנות לרופא המנתח, שודע בדיוק את שלבי הניתוח שבצע, ועל כן הוא ייתן את התשובות המדוייקות ביותר. לגופו של עניין: כאבים הם מצב אינדיבידואלי כל אחד חווה אותם בצורה אחרת, ומשכם ועוצמתם בהתאם. האם ייתכן? התשובה: בהחלט, כי ברפואה הכל ייתכן. שמוש במשכחי כאבים הינו חלק מהפתרון, היותם של שטפי הדם בשלב זה הם עדות שלא כל הבצקת חלפה, והבצקת גורמת לעצבים להיות רגישים ולשגר כאב. גם שובו של עצבוב אחרי תקופה של חוסר תחושה מתורגם ע"י הגוף לכאב.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית