ביופילם ושאר חששות לצערי פליז תעזור לי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

13/11/2020 | 14:41 | מאת: שירן

היי דוקטור יקר! שאלתי שאלה בפורום ומשום מה אין תגובה אשמח אם תשיב דוקטור מדהים ויקר אשמח להמשך עזרתך המבורכת! ובכן, היו לי שתלים בחספוס סילטקס למשך חצי שנה, מתחת לשריר. הוצאתי אותם עקב קופסית דרגה 2 וקצת נוזל שהיה בה. הקופסיות נשארו בפנים בשלמותם. האם עדיין יש אופציה שביופילם יהיה על הקופסית? הרי בכל שתלים יש ביופילם, לא? חס וחלילה זה לא יכול לגרום ללימפומה? יש בכלל סיכוי לביופילם על הקופסית אפילו שאין שתלים? כי קראתי שאפשר להפטר מביופילם רק כשכורתים את הקופסית.

מצטער שלא הגיע אלייך אך עניתי מיידית, הסירי דאגה מלבך הקופסית עצמה נספגת עם הזמן ואיננה מהווה סכנה כלל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית