כוויות ממים רותחים בכפות הידים, דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/04/2013 | 15:18 | מאת: נלי

הבן שלי נכווה לפני 15 שנה בהיותו בן שנתיים מכוויות קשות בשתי כפות ידיו, ואושפז למשך כחודש בבית חולים הדסה עין כרם. כיום הוא מתלונן קשות על יובש נוראי וגרד בלתי פוסק בכפות ידיו. קניתי לו מגוון רחב של קרמים רפואים ברשתות הפארם. הוא מורח וזה עוזר לכמה שעות וחוזר. מה ניתן לעשות על מנת להקל עליו? מה מומלץ למרוח? תודה

מעט מוזר לשמוע שהבעיות התחילו בגיל 15, אולי קשור לגיל ההתבגרות. בכל מקרה, אין ספק שבעור החדש, העקר, אם עבר השתלה יש פחות בלוטות חלב, ועל כן, הנטייה ליובש חזקה יותר, יש להשתמש בתכשירים שומניים, ולא קרמיים (שהם על בסיס מים) הבעייה עלולה להיות שמנוניות יתר שלא תהיה נעימה, במגע עם חפצים. לא נראה לי שיש תכשיר אחד מומלץ וכדאי לנסות מספר תכשירים עד הגעה לרצוי שמבינהם.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית