טיפול בצקלת קלואידית בחזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

30/09/2020 | 21:07 | מאת: רן

יש לי צלקת בחזה, כבר 5 שנים, הצלקת ככל הנראה נוצרה מטיפולי ליזר בחזה שעשיתי לפני 5 שנים. נוצר פצע בעקבות אחד הטיפולים שלא החלים בצורה הנכונה והותיר צלקת. מאז ביקרתי אצל עשרות רופאים, רובם מומחים, עד היום אני מתקשה לתאר בצורה ברורה איך להגדיר את הצלקת מאחר וכמה רופאים כינו אותה כ ״קלואידית״ ואחרים טענו שהיא אינה קלואידית. ניסו עלי כל טיפול אפשרי, החל ממשחה, רצועות סיליקון, הזרקות סטרואידים ישירות לצלקת. חלק טענו. שיש להשתמש בחומר מסויים להזרקה וחלק טענו שיש צורך בחומר אחר, אף טיפול לא הועיל באמת ואף החמיר את הצלקת מבחינה אסטתית. מעבר לבעיה האסטתית מדובר במטרד מגרד ומציק באופן יומיומי בלתי נסבל. מרגיש חסר אונים ומיואש היות ואיני מצליח למצוא רופא שיש לו פיתרון עבורי. מנגד באינרנט אני רואה לא מעט מידע על כך שהיום ניתן לטפל בצלקות, בעיקר בכאב והתחושה הנעימה שהן מייצרות גם אם אין אפשרות להעלים אותן לגמריי, אבל אני פוחד לסמוך על כל רופא ולתת לעוד רופאים לגעת בפצע שהתחושה הכללית היא שמאד שהתחלתי לטפל בו המצב רק החמיר. כיצד אתה ממליץ לי לפעול ?

שלום רב, לדעתי, התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה. לא משנה לך בעצם איך קוראים לצלקת, אם כי לפי המיקום, התיאור כולל הגרד מתאימים מאד לצלקת קלואידית. כפי שנוכחת בעצמך אין באמת פתרון לבעייה הנ"ל. הייתי חדל מחיפושים אחר מה שאין בנמצא, וככל הנראה בשלב זה של חייך עליך ללמוד לחיות איתה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית