שאלה אחרי שחזור כפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

30/07/2020 | 17:58 | מאת: סלין

אני כמה שנים אחרי שחזור. בצד אחד הוא מניעתי בלבד. דווקא בצד הזה יש הידבקות של הצלקת והתכווצות קופסית, וזה אחרי שהשתל הוחלף כבר פעם. לאחרונה עם כל הרעש סביב השתלים שמרעילים את הגוף ופוגעים בבריאות אני בפחד. אם אסיר אותם אישאר בלי כלום. אני חושבת להחליף שוב את הצד הבעייתי כשיסתיים עניין הקורונה. מה דעתך? האם כדאי בכלל להשקיע בזה? הם יש דרך לבדוק אם כל מיני תחושות לא נעימות שלי בגוף קשורות לזה? מפוחדת ולא יודעת לאיזה מחקר להאמין...

התכווצות הקופסית הינה תופעה מוכרת מחד, אך הדרך לטפל בה איננה ברורה כלל, מאידך. ולכן, החלפה נוספת קרוב לוודאי שלא תועיל, אלא אם יבוצע שחזור רק מרקמות שלך, מהבטן למשל. יש לדון על כך עם הרופא המטפל שלך. לגבי החששות מהמשתלים, לרב רובם אין כל בסיס מדעי, מוכח. עדיין מדובר באחד האביזרים הבטוחים ביותר מאלה המוכנסים לגוף כדי להחליף אברים שונים. זהו גם השחזור הנפוץ ביותר בעולם, גם בימים אלה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית