כווית שמש לתינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

26/06/2020 | 14:44 | מאת: מיכל

ד״ר אולמן היקר שלום, אודה מאוד להתייחסותך. לפני שבוע היינו בפיקניק עם בתנו התינוקת בת 3 חודשים, הייתה לבושה ארוך, ישבנו במקום מוצל והיה נראה כי מעונן, היא הייתה עליי ישנה לכל אורך הפיקניק כארבע שעות (11-15). כשחזרנו הביתה ראינו כי חצי פנים שלה אדומות והבנו כי נשרפה. כאמור רק בת 3 חודשים ולכן לא היה קרם הגנה כי הבנתי שמותר מגיל חצי שנה. התינוקת לא נראתה סובלת. יום חמחרת הופיעה שלפוחית אחת, בעצת רופאת הילדים (שרק ראתה תמונה, תור טלפוני) הונחנו למרוח רק אלוווורה. העור החל להתקלף. לי זה נראה רע מאוד ואני לא רגועה לכן שלחתי שוב אתמול תמונות לרופאת הילדים שהתייעצה עם פלסטיקאי ונאמר למרוח חמישה ימים משחת דרמקומבין. אנחנו שבוע אחרי, העור מתקלף, מה שמלחיץ אותי זה לא הקילופים שברור שיעברו (מצרפת תמונה, הגוון הירוק מניחה מהאלוורה) אלא כי העור שמתחיל להיחשף למטה נראה אדמומי, שקוע כמו צלקות אקנה ובגוון לא אחיד כמו כתמים. אני בהיסטריה שחצי פנים ישארו לה מצולקות מהסיפור הזה. מה אפשר לעשות עוד? האם אכן יתכנו צלקות מכווית שמש בגיל הזה בחצי פרצוף? האם יש משהו שיכול להציל את המצב? אני בהיסטריה ורגשות אשם כבר שבוע אני לא מבינה איך זה קרה. אודה מכל הלב לתשובתך המפורטת. תודה מראש ובריאות, מיכל

יהיה בשר. לא למרוח דבר, אלא רק מסנן קרינה אם תהיה חשופה שוב לשמש. כפי שהבנת, חשיפה לשמש יותר מזיקה מאשר קרם הגנה...

26/06/2020 | 23:59 | מאת: מיכל

תודה פרופסור אולמן, לא הבנתי, יהיה בשר? האם אכן האזור מצטלק ואין מה למרוח? לא למרוח גם את הדרמקומבין? בוודאי שלא תיחשף יותר לשמש ללא קרם הגנה.. תודה רבה מראש

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית