ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

22/03/2013 | 09:10 | מאת: שרית

שלום, לפני 3 חודשים הופיע על הגב שלי מעין גוש אדום. הופניתי לכירורג פלסטי. הוא רשם משחה אנטיביוטית למשך כמה שבועות. המשחה לא עזרה והגוש רק גדל יותר, נהיה אדום יותר וגם כואב ומגרד .הופניתי לא"ס. התוצאה: "במיקום תת עורי הודגם תהליך סולידי היפואקואי, מוגדר, מודגמת זרימת דם בתוכו, מידות 6X4 מ"מ". האם תוכל להסביר לי מה אומרת הדיאגנוזה? התור לניתוח הוא רק בעוד 3 חודשים. בינתיים הגוש ממשיך לגדול, והוא גם כואב ומגרד. אודה לתשובה, שרית

אלמלא העברת לי את התשובה של הא"ס הייתי משוכנע שמדובר בבלוטת חלב עם זהום משני, זה היה מתאים למשך הקצר יחסית של הבעייה לכאב ולאדם, ואז היה מקום גם להציע טפול אנטיביוטי דרך הפה ולא רק מקומי. הא"ס דבר על גוש עם זרימת דם מה שמתאים לנגע מקבוצת ההמאנגיומות, אך ההופעה בתוך זמן קצר כמו גם הכאב, לא בדיוק מתאימים. כאן, הדיקה הבלתי אמצעית עשוייה לעזור באבחון. בכל מקרה, אינני רואה בהילות בניתוח מה גם שהזמן עשוי לשפוך אור על מהות הממצא.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית