עיוות בשד לאחר הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

15/05/2020 | 14:58 | מאת: אנונימית

היי, עברתי לפני שנה ניתוח להגדלת חזה בשל אי סימטריה. הבעיה נפתרה לאחר הניתוח והחזה נראה טבעי ויפה , אך בחודשיים האחרונים הבחנתי בבליטה מתחת לשד שבו השתל הגדול יותר, מעין מקום שהשתל יצר לעצמו כדי להתמקם. בנוסף יש גירודים וכאבי דקירות בצד הזה, והוא מרגיש קשה יותר משמעותית מהשד השני. האם כדאי להוציא את השתלים? הם לאט לאט גורמים לי סבל כבדות ואי נוחות. והאם זה ניתוח שעולה כסף כמו הגדלה או ניתן לעשות דרך קופת חולים?

שלום רב, לעיתים ניתן לחוש בחלק התחתון של המשתלף בעיקר בעמידה. אין בכך כל בעייה. לגבי ההתקשות, זו אכן בעייה, אך לא תמיד ניתנת לפתרון. להוציא את המשתלים היא החלטה אישיץ, וצרי לקחת בחשבון שמעטפת העור כבר גדלה, ולעיתים הדל אחר ההוצאה של המשתלים הוך להיות ריק ונפול. הוצאת השתלים ממומנת ע"י הקופה רק אם יש הוכחה חד משמעית לקרע.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית