טיפול ראשוני בכוויה - כיצד לפעול

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

21/10/2019 | 18:18 | מאת: שירה

שלום בעת אירוע מנגל משפחתי, נגע ילד בן שנתיים במנגל ונכווה קלות באצבעות. נהיו לו סימני כוויות. בעלי רצה לשפוך מים מהר על הכוויה ולשים לילד מגבת ספוגה במים על היד, אך אחרים אמרו לו שאסור לשים מים על כוויה. אפשר בבקשה לדעת מה הדבר הנכון לעשות בעת כוויה (גם קלה וגם חמורה)? תודה

קרור מייד אחר הכוייה נחשב טפול מועיל, ועשוי להוריד את חומרתה. מדובר על מים נקיים, בטמפרטור. שאיננה נמוכה מהטמפרטורה במקרר, ועד חצי שעה מהאירוע.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית