גוש קטן בירך במגע בלבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

14/07/2019 | 20:24 | מאת: ירדן

שלום, גיליתי לפני כמה ימים גוש קטן בירך כמו כדור קטן שלא נראה מבחוץ אלא רק במישוש ורגיש למגע (מעט כואב במגע בלבד). הגוש נמצא מתחת לקעקוע גדול שיש לי על ירך זו. באולטרסאונד רקמות רכות: במקום ממצא נמוש באספקט מדיאלי של ירך אמצעי משמאל בתוך שכבת שומן תת עורי הודגם מבנה היפראקוטי בגודל 1.2*0.8 ס"מ, בעל גבולות מטושטשים, במרכזו הודגם מוקד ציסטי בגודל 0.6 ס"מ, ללא זרימת דם בתוכו בהפעלת דופלר צבע, ללא קשר עם רקמות עמוקות יותר- האם מדובר בשינויים צלקתיים עם מרכיב ציסטי, אחר? נא ייעוץ כירורגי, יש לשקול המשך בירור ע"י בדיקה היסטולוגית. הייתי אצל כירורג וכעת מופנית לכירורג פלסטי. לצערי לא מצליחה להבין האם מה שיש לי מסוכן? אודה להסבר במידת האפשר. תודה.

אינני יודע בדיוק מה זה, אך מה שקרוב לוודאי ניתן לומר בבטחון שאין בכך כל סכנה. אני מניח שירחיקו זאת ויבדקו בהסטולוגיה, השאלה הינה אם מדובר בציסטה של בלוטת חלב, או במשהו שקשור בקעקוע, כאמור, הסירי דאגה מליבך.

15/07/2019 | 09:15 | מאת: ירדן

תודה תבורך!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית