ספיגת עצם בגבנון לאחר ניתוח אף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

11/07/2019 | 14:49 | מאת: יוסי

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח פלסטי באף + יישור מחיצה, אחד הדברים שרציתי לשנות בניתוח זהו יישור גבנון, לאחר הורדת הגבס שמתי לב שהגבנון עדיין קיים, אולי טיפה יותר עדין אבל עדיין קיים ובולט, בשיחה עם המנתח הוא טען שהבליטה אמורה לרדת כי יש דבר כזה שנקרא ספיגה של העצם, האם באמת קיים כזה דבר בניתוח פלסטי והאם באמת הבליטה יכולה לרדת עם הזמן? אם כן כמה זמן זה לוקח? אני רק אציין שהבליטה היא בגב האף בחלק של העצם ולא הסחוס והיא קשה (עצם). בנוסף עבר כבר חודש מאז הניתוח ואני לא רואה שיפור או ירידה (ספיגה) של הגבנון בכלל.

מבתי להתייחס ספציפית: האף מקבל את צורתו הסופית אחרי שנה. בתום השנה הרופא והמטופל מחליטים יחד בהתאם לתוצאה הזו האם יש מקום להתערב בשנית, ואם כן, כיצד.

14/07/2019 | 13:51 | מאת: יוסי

אני רק שואל אם קיים דבר כזה ספיגה של העצם וגבנון באמת יכול להיספג עם הזמן.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית