הוצאת ציסטה חלבית בבית החזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

21/06/2019 | 12:00 | מאת: מיכל

יש לי כבר מעל עשור ציסטה חלבית בגודל 2סמ נפוחה. לא דלקתית מפריעה אסתטית. קבעתי תור להסירה אך אשמח לדעתך 1. הוצאתי פפילומה גדולה בירך הצלקת יפה ומחלימה .האם לאור זאת אומר דגםבבית החזה הצלקת לא תפתח קלואיד? 2. האם יש מצב שבעתיד הציסטה יכולה להידחק עם כבר מעל עשור היא בסדר המלצתך להוצאת? תודה רבה

בלוטת חלב שאיננה מזדהמת לאורך שנים אין הכרח להוציאה, ובעיקר אם נמצאת במקום שנוטה ליצור קלואידים (מרכז בית החזה לדוגמא) אי יצירת קלואיד במקום אחר איננה וודאי ערובה לכך שלא תתפתח במקום אחר.

23/06/2019 | 17:52 | מאת: מיכל

תודה. הציסטה נמצאת 6 ס"מ מתחת לעצם הבריח . ו7 ס"מ מרוחקת מאמצע החזה(השקע) לכיוון צד שמאל מעל השד האם מיקום הצלקת יכול לפתח צלקת מכוערת?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית