אוזניים בולטות לתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

01/06/2019 | 22:39 | מאת: לימור

שלום, יש לי תינוקות בת 4 חודשים. שנולדה שמנו לב ששתי האוזניים בולטות (היא יצאה מהבטן עם האוזן ממש מקופלת אבל ששקלו אותה ומאז, האוזן לא הייתה מקופלת אלא רק בולטת). בבית החולים, רופאת ילדים וטיפת חלב אמרו לנו שזה יסתדר מעצמו. בינתיים אוזן אחת באמת פחות בולטת (כנראה בגלל שכיבת התינוקת על צד זה לרוב) ואילו האוזן השניה נשארה מאוד בולטת. כמו כן, שמנו לב שכאשר היא מסובבת את הראש לצדדים בשכיבה על הגב, האוזן הבולטת יותר לעיתים מתקפלת כלפי פנים וכך היא בעצם שוכבת עליה מקופלת. מה ניתן לעשות בגיל זה (לא כירורגי) כדי שהאוזניים לא יהיו בולטות? אחת האחיות אמרה שניתן להדביק את האוזן ובכך להצמיד אותה לראש, האם יש מדבקות מיוחדות? זה באמת עוזר? במידה ולא, מה ניתן לעשות? תודה

ב-6 השבועות הראשונים לחיים ניתן לעצב באמצעות הדבקה את האוזן. לאחר מכן, הסחוס כבר קשיח מדי, ועל כן, במקרים בהם הבעייה נמשכת לאחר גיל 6 ניתן לבצע ניתוח להצמדת האוזן.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית