תפרים לאחר ניתוח אמבולטורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

29/05/2019 | 18:52 | מאת: מני

שלום בשאלה הקודמת נשלח בטעות כשעדיין לא רשמתי הכל - סליחה אני עברתי ניתוח אמבולטורי לפני כשבועיים להוצאת נגע תת עורי (כסנטימטר) בעורף השמאלי הניתוח עבר בהצלחה והרופאים תפרו לי את האזור ע״י מונוקריל ויקריל 3/0 וניילון 4/0. מה שאני רואה בפצע זה רק 4 תפרים בצבע כחול כהה שעוטפים את הפצע. אני צריך להוריד אותם כבר במרפאת אחיות. איזה תפרים אלו? זה הניילון 4/0? ואיפה נמצאים התפרים האחרים 3/0? האם הם נמצאים מתחת לעור ולא רואים אותם? למה הם נועדו? תודה

התפרים הנספגים נמצאים בתוך החתך והם נועדו לסגור את החלל, הם מתפרקים בשבועות הראשונים שאחר הפעולה. התפרים הכחולים בחוץ הם אלה שאינם מתפרקים (נמסים), והם יוצאו ע"י האחות בקהילה.

30/05/2019 | 11:52 | מאת: מני

תודה על התשובה המהירה. בהמשך לשאלה קודמת, סתם מתוך סקרנות, רציתי לשאול מה פירוש המילה ״פונקטום״ ברפואה. בבדיקה של לפני הניתוח הרופא סיכם וכתב - ״נגע תת עורי כ1 ס״מ קוטר בכתף משמאל, נייד, אינו רגיש. לא זוהה פונקטום. US מכוון לאזור - טיב ממצא אינו ברור״ מה פירוש המשפט ״לא זוהה פונקטום״? תודה!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית