כוויה בפנים משמן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

28/11/2012 | 19:07 | מאת: הראל

שלום פרופ' אולמן לפני כחודש ושבועיים נכוויתי בפנים משמן רותח כוויה בדרגה 1. הכוויה טופלה ב-12 שעות הראשונות בסילברול ובהמשך כשבוע במשחה אנטיביוטית היקומיצין. לאחר שהעור התקלף ונרפא הקפדתי למרוח קרם הגנה וללבוש כובע המצליל על הפנים. אני עובד בחוץ וחשוף לשמש רוב היום. כיום ישנו כתם כהה חום-אדום באזור הכוויה, הנני מקפיד למרוח קרם הגנה כל יום ולהימנע מחשיפה ישירה של הכתם לשמש. האם כתם זה יעלם עם הזמן, האם יש צורך בטיפול כלשהו להעלים את הכתם ומתי רצוי לבצע טיפול כזה אם בכלל. איני מוטרד מכך שלכתם יקח זמן להיעלם אך חשוב לי לעשות מה שצריך בכדי שזה יקרה. חשוב לי לציין כי גוון העור שלי הנו כהה יחסית. תודה, הראל

אתה נוהג נכון. התוצאה הסופית תהיה עוד שנה, ואם ישאר כתם, אפשר יהיה לדון על הטפול בו אז. ההגנה משמש היא הפתרון הנכון למנוע סימנים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית