צלקת כתוצאה מחתך בסנטר+תפרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

08/04/2019 | 12:26 | מאת: רעות

שלום לפני כשבועיים וחצי נפלתי על הפנים. 3 תפרים באיזור הסנטר הגלוי שכבר הוסרו.הגלד נפל וקיבלתי המלצה מהאחיות ומהרופאה להשתמש בקלו-קוט. התחלתי להשתמש במשחת הקלו-קוט יומיים לאחר הסרת התפרים על מנת לתת לאיזור להרגע. השאלה שלי היא: איך אני אמורה לנקות באמת את הצלקת עם המשחה? גם כאשר אני מנקה עם מים וסבון אני משתדלת לא לשפשף באופן רציני אלא רק להניח את האצבעות כדי שהצלקת לא תפגע. אני פשוט מפחדת ל"שפשף" אותה ולפגוע בה. ותמיד שאני שמה את הקלו-קט ורוצה להוריד על מנת לשים שכבה נוספת,אני מרגישה שהסיליקיון לא באמת יורד והאיזור נשאר סוג של "דביק" .ועל ההוראות של המשחה רשום להניח על איזור יבש ונקי. לכן אני מבולבלת מה אני עושה לא בסדר. מקווה שהשאלה לגיטימית. מצד אחד אני מבינה שחשוב שהאיזור יישאר נקי מצד שני אני לא רוצה לפגוע בצלקת עם ניקוי מוגזם. כמו כן קיבלתי המלצה על שמן לבנדר,ויום לפני ששמתי את הקלו-קוט השתמשתי בו והרגשתי שהוא גם לא באמת ירד לי עם מים וסבון. תודה!!!!

אין צורך להסיר בכח את התכשיר, אחר רחצה וייבוש, למרוח שכבה נוספת, אם לא יועיל, לא יזיק..

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית