הוצאת קטע עור משוק רגל שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/11/2012 | 14:09 | מאת: מישהי

דר' שלום רב ותודה מראש, יש לי שאלה דחופה אליך, אני מאד מבוהלת ואשמח לקבל תשובה. אני בת 59 בריאה לגמרי ללא שום תרופות. היה לי בשוק רגל שמאל קטם כחול/אדום/וורוד בערך 5 שנים שלדעתי לא גדל. מדי פעם גרדתי וכל פעם גדל עליו קליפה חומה קשה. הלכתי לכירורג פלסטי שאמר את יכולה לישון בשקט וקבענו תור להוריד. (למרות שהיום ממש מצטערת שהורדתי את זה כי עדיף לא לגעת במה שלא צריך זה רק גורם לבעיות) התשובה שהתקבלה: התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ובה קטע עור בקוטר 1.2 ס"מ ובועבי 0.1 ס"מ, פני השטח לבנים ומעט גבשושיים. חתך בצורה serial. (חתכים: 1.1 מרכז, 1.2 קצוות) בדיקה מיקרוסקופית: skin. left anterior calf, biopsy, Superficial basal cell carcinoma Surgical margins free ואז הרופא אמר לי לגשת לכירורג כלי דם וכתב: ממצאים: לאחר כריתת בזליומה בשלמות בשוק משמאל אי ספיקה ורידית בשוקיים. הבנתי מזה כשהוא חתך אז נגרם נזק. יש מצב שהוא חתך כלי דם או איזה שריר או עצב ואז נגם לי נזק, כמובן שלא בכוונה. או שבטעות הזריק לווריד במקום לתת עורי? אגב, מאז שהוא הוציא לי את זה (לעולם לא סבלתי משום כאב ברגל בכלל) כאבה לי הרגל איימים 3 שבועות וגם במפשעה. עד היום כואבת לי המפשעה והרגל לא חזק אבל כואב כל הזמן והרגשה מוזרה בכל הרגל כשאני הולכת וגם האצבעות ברגל כאילו מתות. פתאום אני רואה וורידים שיוצאים לי מה שלא היה קודם. האם זה כתוצאה מהניתוח? וזה ארך בדיוק 2 דקות ממש מהר. הרופא אמר לי לפני הניתוח שזה נקרא גירוד העור ועדיף מאשר תפירה כי היה נשאר לי צלקת וגם יכל להזדהם. מאז שהוציא לי את זה המקום עדיין אדום גם כלפי מטה ויש כמה מקומות של נקודות כחולות מצב שלא היה קודם הרגל היתה לבנה ויפה. כשהייתי אצלו אמר שכל הכתמים הכחולים, צבע החום מסביב למקום לא יעבור. אני די בשוק. הוא לא אמר לי שזה מה שיקרה. נהפוך הוא. שאלתי היא בבקשה ממך, האם מה שעשה יכול לפגוע בכלי דם או בעצב או בשריר ומה קשור כירורג כלי דם. הצורה החיצונית פחות מדאיגה אותי, אלא אם כן חלילה וחס נפגעה הרגל וזה מה שמטריד אותי בעיקר. תודה רבה לך מראש, מישהי המודאגת מאד

מכתבך ארוך ומלא פרטים אך אנסה לתת תשובה קצרה וברורה: לפי התשובה של הביופסיה ניתן לומר בפסקנות שהניתוח היה חיוני, ולמלא בוצע היה הגידול מתפשט יותר והנזק האסתטי משמעותי יותר. בכריתה של גידול כזה, פגיעה בכלי דם עד כדי גרימת אי ספיקה ורידית איננה אפשרית, אי ספיקה ורידית נגרמת בשל פגמים בשסתומים לאורך הורידים העמוקי של הרגל, וכריתת נגע געורי איננה יכולה לגרום לכך. מאחל לך בריאות ואריכות ימים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית