כוויה ברגל ממים רותחים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

26/01/2019 | 23:15 | מאת: יוליה

ילד בן 13 נכווה ממים רותחים,נראה כמודרגה2 בעומק, בקוטר כ-5 ס"מ. מצרפת תמונה. מטופל בפלמינל. 1. האם צריך לסלק את שאריות העור שהתקלף סביב הכוויה באופן אקטיבי או רק באמצעות שטיפה במים זורמים או בכלל לא לגעת? 2. האם צריך לפוצץ את השפוחיות שבולטות 3. למשך כמה זמן בערך סביר שיסבול מכאבים? תודה

שלום רב, במסגרת הבית לא הייתי מנקז את השלפוחיות, ולא מסיר שאירות עור, יש מקום לפנות למרפאה מסודרת, והצוות הסיעודי/רפואי יעשה זאת. פלמינל הינו טפול מצויין. יש לתת משככי כאב באופן מסודר ועקבי והרפוי צפוי להיות תוך כשבועיים ימים, כולל הכאב שיפחת בהתאם.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית