כתמים בפנים כתוצאה מהריונות ושמש + כוויות מלייזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

27/08/2012 | 12:22 | מאת: אניטה

שלום רב, אני בת 45 שסובלת מזה עשור מכתמים בעור הפנים (איזור הלחיים והאף) כתוצאה מהרריונות. הכתמים אחרי הלידה לא ירדו. טיפלתי שנים במשחות שניתנו על ידי רופאי עור שונים במינונים שונים ללא תוצאה. אני חייבת לציין שרופא עור, שפניתי אליו באופן פרטי, הציע לי לא לנגוע בעור אחרת "אעצבן אותו והכתמים הכהים יתווסו ויתכהו עוד יותר"..... לא קיבלתי את העובדה שהיום, במאה ה- 21 עם כל השכלולים לא יכולים לטפל בכתמי הפנים שלי! לפני כשנה ביצעתי אצל קוסמטיקאית טיפולי לייזר כ- 7. לצערי הרב, היום - בנוסף לכתמי ההריון - יש לי כוויות בפנים. שטח הסימנים גדל והפנים שלי ניראים יותר רע מאשר קודם. אני מקדימה על מקדמי הגנה ולא יוצאת לשמש כלל!!! אך הכתמים עוד התחזקו בתקופת הקיץ וזה די מתסכל אותי. אני חייבת לציין שאני יחסית כהת עור. האם אפשר לקבל הצעה לטיפול? או משהו? אשמח לשמוע. הכתמים מאד מאד מפריעים לי ברמה שגם לסופר אני חייבת להתאפר. המון תודה. אניטה

שלום רב! צר לי על העכוב בתשובה. לפי התאור שלך אכן, נראה לי שרק טפול במשחות עשוי לעזור, הטפול צריך להיות ממושך מאד עד לקבלת תוצאה. כמו שציינת, הטפולים בלייזר ובהבזקי אור, לא רק ששאולי לא יעזזרו, אלא אף עלוללים להחמיר את המצב.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית