טיפול בכוויות של תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

19/08/2012 | 18:53 | מאת: billi

פרופסור אולמן שלום רב לפני שבועיים נשפכו על ביתי בת החצי שנה מים רותחים בעורף ובכתף הכוויות היו כוויות שטחיות בדרגה 1 ו 2 , כ 2% משטח הגוף יום למחרת כבר חל שיפור והשטח ירד ל 1% כיום, כעבור שבועיים הכוויות מחלימות יפה מאז המקרה אנו מורחים לה "תראולון" פעמיים ביום והיום בביקורת הונחנו להפסיק למרוח את המשחה ולהתחיל לשמן את האזור -איזה שמן מומלץ על מנת להגביר את הסיכויים לכך שלא תיוותרנה צלקות? -כמה פעמים ביום לשמן האיזור? כמו כן המליצו לנו על המשחה "קלו-קוט" אך נאמר לא להשתמש מיד אלא להמתין מעט, לא הגדירו תקופת זמן -מתי הזמן הנכון למרוח את המשחה? תודה רבה!

לפי התאור שלך הכויות נרפאו תוך פחות משבועיים הסיכוי לצלקות הינו נמוך. בכל מקרה, אין להמשיך למרוח תריאולון המכיל בתוכו מרכיב של סטירואידים, לגבי שמון, אין המלצה מיוחדת, ביום מסנן קירנה נותן די לחות, ואפילו קרם ניביאה יכול לעשות היטב את העבודה. יש להתייעץ עם רופא מומחה בפלסטיקה לגבי מניעה או טפול בצלקות, שמוש בקלו-קוט איננו תמיד הטפול הנכון והמומלץ.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית