כוויות דרגה 2 מבקבוק חם

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

22/02/2018 | 08:23 | מאת: כבי

שלום. לפני כמה ימים נכוותי בגב התחתון מבקבוק חם שהוצמד לגב והיה חם מדי. הכוויות מלוות בשלפוחיות ואודם על כל האזור. אני מטופלת בלסילברול וחבישות. האם יישארו צלקות והאודם יישאר? עד מתי יש לחבוש ולסגור את המקום ומתי אפשר רק לשים משחה בלי חבישה?

מדובר ככל הנראה בכוייה מדרגה שנייה, הרפוי הצפוי הוא של כשובעיים. כדאי להמשיך בטפול עד שמופיע עור חדש ורדרד. החבישה נועדה לגרום לכך שהקרם לא ימרח על הבגדים ולא ישחיר. עם הופעת העור החדש ניתן לשמור על לחות באמצעות קרם גוף ובחשיפה לשמש רק עם מסנן קרינה עם דרגת הגנה של 50. האדמומיות צפוייה להמשך עד שנה וחצי מתום הרפוי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית