כוויה מחומר קוסמטי על הפנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

06/11/2017 | 09:19 | מאת: סיגל

היי, לפני כשבוע מרחתי ג'ל פילנג לפנים, ביום הראשון חשתי צריבה קלה , ביום השני חשתי בעירה בלתי נסבלת על הפנים, מייד ניסתי לשטוף את החומר מפניי אך הפנים הפכו לאדומות ונוצרה כוויה משני צידי השפתיים ,מעט בלחיים ובסנטר , מרחתי קרם הרגעה ולמחרת ביאפין, וקרמים המכילים המון לחות ועוזרים בשיקום העור, היום התחלתי לשים גם קרם המכיל ויטמין סי ואי, העור מורגש טיפה מתוח, אציין שרק בקטע נקודתי מאוד קטן היתה נפיחות ,שלפוחיות כלל לא היו, רק אודם שנמשך גם היום , למרות שמעט נחלש, איני יוצאת לבנתיים מהבית כדי לא להחשף לקרני השמש , החשש הגדול שלי שהאודם לא יחלוף ותיווצר צלקת. (אני בעלת גוון עור מעט כהה)האם יש משהו שעליי לעשות בשונה למה שאני עושה כעת? מה זמן ההחלמה של כוויה ברמה הזו? תודה

ינני יודע את הרכב החומר, אך אני מניח שהוא גרם לאפשק של פילינג שטחי. האדמומיות עשוייה לחלוף כשבועיים אחר הטפול. העצה היחידה והיעילה שאני יכול לתת היא להשתמש במסנני קרינה עם מקדם הגנה של 50 בכל בוקר, ולהוסיף ולמרוח אחרי שעתים של שהייה רצופה בשמש או אחר רחצה בים או בבריכה, וכך למשך כל החיים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית