טרטינואין- סימני מתיחה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

30/07/2017 | 13:26 | מאת: ליבי

שלום רב, הופיעו לי סימני מתיחה קשים בבטן ובזרועות כתוצאה מהריון. אני צריכה ללדת בעוד כארבעה שבועות. הסימנים על הזרועות הופיעו לפני כחודש וחצי. על הבטן הופיעו כבר בתחילת ההריון. הבנתי שיש משחה/קרם בשם טרטינואין. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם אכן מריחת הקרם יכולה לסייע? 2. האם זה נכון שאם עוברים ששה שבועות מהופעת הסימנים זה כבר לא יעזור? 3. האם עור שיש עליו סימני מתיחה כבר לא יוכל להתכווץ שוב? רב תודות

סימני המתיחה על הבטן עשויים להשתפר חודשים אחר הלידה. לגבי הזרועות, הסכוי לכך נמוך יותר. אין עדיין כל טפול ידוע לסימני המתיחה לרבות התכשירים על בסיס של נגזרות ויטאמין A (רטינואידים), ובכלל, בהריון אין להשתמש בתכשירים אלה כלל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית