כוויות שמש שאינן נרפאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/07/2017 | 22:06 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי נכוותה מהשמש לפני חודש באופן נרחב בחזה בגב וברגליים. מרחתי לה סלברול והעור לא התקלף ואזורי הכוויה קבלו גוון כהה. ( היא בהירה)היום פתאם כל אזורי הכוויה נהיו שוב אדומים וחמים כנראה בשל החום. מה ניתן לעשות והאם יש סיכוי שהעור יחזור לצבעו הרגיל?

לפי הספור שלך, ככל הנראה הטפול בסילברול היה מיותר, והצבע שהוא השאיר אחריו קשור בחימצון יוני הכסף המהווים מרכיב עקרי של התכשיר. בכל מקרה, נראה שאם תשמרי הפעם בצורה קפדנית מחישפה של האזורים הנ"ל וכל הגוף כולו מפני השמש תוך שמוש במסנני קרינה בעלי מקדם הגנה של 45-50 והמותאמים לגיל הרך לא יישאר נזק עתידי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית