נפיחויות בשדיים 10 שנים אחרי הגדלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

08/06/2017 | 21:54 | מאת: אדוה

שלום לפני 10 שנים עשיתי הגדלת חזה.. בשנתיים האחרונות(בהם גם עברתי בדיקות mri ואולטרסאונד) מדי חודש חודשיים מתנפח לי שד ימין ולאחריו שד שמאל מתנפח וכך לסירוגין כל תקופה. ב4 חודשים האחרונים רק שד ימין נפוח מאוד אבל הנפיחות לא עוברת בו. הבדיקות הראו שהשתלים שלמים ושיש הרבה נוזלים... האם הגיוני שמדובר בזיהום? המנתח אומר שזיהום בדרך כלל מתבטא בנפיחות וכאב בשד אחד. הוא לא הכיר את המצב שלי בו שניהם מתנפחים לסירוגין תודה רבה

עלייך לפנות לאחד המרכזים בהם ניתן לשאוב נוזל ולבצע בדיקות ציטולוגיות, לראות האם יש תאים חשודים בנוזל. החיפה המקומות בהם מתבצעת הבדיקה ינה ברמב"ם ובני ציון. גם במרכז הארץ יש מספר מרכזים העושים את הבדיקה.

13/06/2017 | 11:11 | מאת: אדוה

תודה רבה על המענה.. האם לדעתך יש סיכוי שמדובר בהיווצרות קופסית? או שהסיפור שלי, נפיחות בכל שד לסירוגין ותקופות שהשדיים חוזרים לעצמם לא מתאים לכך? תודה

השינויים מדי חודש מתאימים בתאורם לשינויים ההורמונליים החודשיים בגוף האשה. כדאי להתייעץ בנושא עם הגניקולוג שלך. לגבי השד הימני שנותר נפוח מאד, והוא מלא בנוזלים יש מקום לניקור הנוזל תחת אולטראסאונד ולשלוח את הנוזל לבדיקה ציטולוגית לשלול ALCL שהוא סוג של גידול נדיר מאד, שתואר לאחרונה סביב שתלים.

15/06/2017 | 18:27 | מאת: אדוה

תודה רבה.. כך אני אעשה.. לפי מה שאני יודעת כדאי להחליף את השתלים.. האם מומלץ להחליף את השתלים באותו ניתוח, כלומר להוציא את הקיימים ולהכניס חדשים? או שמומלץ להוציא ולהמתין מספר חודשים עד שמכניסים חדשים? שוב תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית