התלבטות - מדעי התזונה או מדעי המחשב?

דיון מתוך פורום  לימודי רפואה משלימה

18/09/2012 | 20:58 | מאת: שראל

שלום לכולם. רקע עליי: אני כרגע משרת בצה"ל, קצין, שאמור להשתחרר עוד חודש, בן 21.5. הכיוון שלי בכל מקרה כרגע הוא לעשות קורס פסיכומטרי כשאשתחרר, לעשות פסיכומטרי, להוציא 650+, ואז להירשם למוסד בהתאם לציון הפסיכומטרי ולמקצוע שאבחר. ממוצע הבגרויות שלי הוא 103.8. יש לציין שלא למדתי כלל כימיה או ביולוגיה בתיכון, אלא רק פיסיקה(5 יח'). ההבלבטות: מצד אחד, יש לי את לימודי מדעי המחשב. היתרונות: שוק עבודה רחב מאוד שפשוט לא נגמר, ידע ורקע מסוים בנושא, ראש מתמטי, עתיד פיננסי מובטח. החסרונות: זה לא מה שאני הכי רוצה והכי מושך אותי למדתי בעבר קורס במכללה למנהל כמו חד"וא 1 ו-2, אלגברה לינארית, מבנה נתונים, וכל מיני קורסים של שנה א' בעיקר, ככה שאני "מכיר" את הנושאים הנלמדים בתואר פחות או יותר... אני בהחלט חושב שאצליח לעשות תואר זה בהצלחה באוניברסיטה נחשבת(לפחות בן גוריון), דבר שיתן לי יתרון לקראת מציאת עבודה בסוף התואר או במהלכו. בנוסף, אבא שלי עובד בתחום מעל 30 שנה ככה שיש מי שייעץ לי, יעזור לי, ואולי גם יוכל לנסות לסדר לי מקומות עבודה.. זה לא שנושא לא מעניין אותי בכלל או משהו כזה, הנושא מעניין אותי, לפחות יותר מרוב הנושאים האחרים, אבל לא מושך אותי יתר על המידה או עושה לי משהו מיוחד... מצד שני יש את לימודי מדעי התזונה. היתרונות: נושא שמאוד מעניין אותי מאז ומתמיד ולא מפסיק פשוט לסקרן אותי, אני כל הזמן רק רוצה לדעת עוד ועוד ועוד, נושא שאשמח לעסוק בו בעתיד(בתנאי שאוכל להרוויח ממנו מספיק כסף...) החסרונות: אין לי שום ידע בכימיה או בביולוגיה(שהבנתי שמאוד חשוב ונדרש לתואר בנושא), הבנתי שקשה מאוד להשתכר כראוי בתחילת הדרך(שמעתי שמרוויחים בהתחלה רק 22 שקל לשעה!!!), המסלול מאוד ארוך וכדי להצליח בתחום צריך לעשות סטאז' ותואר שני וכו' וכו'....(אפילו קראתי איפשהו שזמן ההמתנה לסטאז' יכול לקחת שנתיים שלמות!!!!) הייתי רוצה להיות תזונאי כזה או אחר, אך אני גם לא מבין מצליח כל כך להבדיל בין כל המקצועות בקטגורייה הזאת כמו תזונאי קליני או דיאטנית או מה שזה לא יהיה. הבעיה והדאגה העיקרית שלי בנושא היא שאני חושש שיהיה לי קשה מאוד מבחינה כלכלית אם אני אלך על האופציה הזו.. אני מכיר את עצמי ואני לא מאמין שאני הולך לפתוח קליניקה פרטית(שזו האופצייה להרוויח כמו שצריך בתחום), ואני לא יודע אם אוכל לממן לעצמי תואר שני וכו' שנדרשים לשם קבלה לעבודות "הגונות"... מה גם שאין לי ממי לקחת מידע על התחום הזה כי אני לא מכיר אף אחד שעוסק בתחום, אין מספיק מידע על כך האינטרנט, רק מידע כללי, אני לא בטוח בנוגע למוסדות הלימוד שמלמדים את הנושא, האם גם כאן יש חשיבות בין מכללה לאונ' וכו'... יש הרבה חוסר וודאות בכל עניין התואר הזה. אז כמו שראינו, אם אני הולך על מדעי המחשב - עתידי מובטח, אבל אני לא אהיה שלם עם זה לגמרי, ואם אני הולך על מדעי התזונה, אני אהנה מאוד מהנושאים הנלמדים ומהעיסק אבל אתקשה מאוד מבחינה כלכלית(שהיא חשובה לי מאוד, במיוחד בימים קשים אלו לצערי) אני מאוד מאוד אשמח לקבל המלצה ממכם, ופירוט למה דווקא זה או זה...זה ממש חשוב לי... תודה רבה!

19/09/2012 | 14:55 | מאת: יוסף רחמים

שראל שלום, מצרף לך קישוריות שתסייע לך בהתלבטות בכל מקרה ממליץ לך לפנות יועץ מומחה . http://maagal-haim.com/PAGE7.asp מזמין אותך להתקשר אלי. בברכת שנה טובה ומוצלחת ד"ר יוסף רחמים