לימודי סו-ג'וק

דיון מתוך פורום  לימודי רפואה משלימה

28/03/2012 | 08:05 | מאת: סיגי

רציתי לשאול היכן אוכל ללמוד לימודי סו-ג'וק . חברה המליצה לי ללמוד סו-ג'וק מכיוון שאני רוצה לטפל גם בילדים וגם היא אמרה שהשיטה יותר חזקה מרפואה סינית . 1. האם באמת לימודי סו-ג'וק יותר חזקים מרפואה סינית .? 2. האם תהייה לי עבודה בזה ? תודה

28/03/2012 | 17:43 | מאת: ד

שלום סיגי, אני הייתי ממליצה ללמוד רפואה סינית ולא סו-ג'וק. לא ברור לי מאיפה הקביעה שהשיטה חזקה יותר מרפואה סינית. לא ידוע לי על מחקרים שנעשו לבדיקת יעילות שיטה זו ועד כמה שידוע לי, סו-ג'וק היא שיטה יחסית חדשה, לעומת הרפואה הסינית שכבר פועלת מאות אם לא אלפי שנים. הלימודים ברפואה סינית דורשים כנראה השקעת יותר זמן, אבל זה רק בגלל שהם נעשים בצורה יותר רצינית ומקצועית. אם את לא מטפלת כבר בשיטות אחרות, אלא מחפשת את דרכך וזו אמורה להיות ההכשרה הראשונה כמטפלת, הייתי ממליצה ללכת בדרך הארוכה והטובה, ולא לקחת "קיצורי דרך". לא נהיים מטפלים ביום אחד, וכדאי לקבל את ההכשרה הטובה ביותר לכך, מעבר ל"שיטה" זו או אחרת. לגבי עבודה - כמו בכל התחומים שבהם את צריכה להיות עצמאית, זה לא פשוט, ודורש השקעה רבה ביצירת עבודה. גם זו נקודה שצריך לחשוב עליה - האם זו הדרך שמתאימה לך. בהצלחה! מיכל לביא

21/06/2012 | 07:59 | מאת: יוסף רחמים

סיגי שלום, אני למדתי ועוסק בשתי השיטות הרפואיות הנ"ל , ראשתי עצתי לך לברר היטב עם עצמך מה נקודות החיבור הנפשי שלך ואיזו אנרגיה פועלת בך. כיועץ לפיתוח קריירה ומרצה בתחום פסיכולוגיה וסוציולוגיה אני עוסק בהדרכה והכוונת אנשים ללימודים וקריירה. יש להתחשב במספר רב של פרמטרים בטרם תחליטי . באם תרצי אשמח לסייע לך בברכת הצלחה וכל טוב, ד"ר יוסף רחמים מטפל יועץ ומאבחן 057-7738220