לימודי עיסוי

דיון מתוך פורום  לימודי רפואה משלימה

17/06/2010 | 19:49 | מאת: הדס

אני מעוניינת להתחיל לימודי עיסוי שוודי ובהמשך לאחר שאקבל את התעודה ואתחיל לעבוד להוסיף עוד תחומי לימוד כמו רפלקסוגיה. רציתי לדעת מבחינת מציאת עבודה מה עדיף: האם אוכל לקבל עבודה לאחר הלימודים של העיסוי רק עם תעודה של עיסוי שוודי ( ואח"כ להשלים לעוד תחומים) או שעדיף לשלב במקביל ללימודי העיסוי השוודי עוד סוג לימודים של עיסוי כמו הרפלקסלוגיה (לסיים לימודים עם מס' תעודות ולא תעודה אחת). כמו כן, האם יש ביקוש לעבודה למי שרק סיים לימודים (מטפל מתחיל)? והאם יש עבודה בתחום וכמה מקבל מטפל מתחיל

18/07/2010 | 15:56 | מאת: יוסי

הדס שלום הייתי ממליץ לך להתחיל רק בלימודי עיסוי, ולאחר שנה, תמשיכי לעיסוי מתקדם (שנה ב'). כשתלמדי את השנה השנייה של העיסוי, תוכלי להתחיל שנה א' ברפלקסולוגיה. אני חושב שבדרך זו את תהי פנויה יותר לשני המקצועות. לדעתי אם תתחילי ללמוד במקביל ייווצר מצב של "תפסת מרובה לא תפסת". בלימודי העיסוי נכנסים לעומק גם בתחושת המגע, גם לטכניקות השונות, גם ליציבת המטפל, גם לתנוחת המטופל וגם לאנטומיה בצורה מעמיקה. בלימודי הרפלקסולוגיה נכנסים גם לתחושת המגע, אך בצורה אחרת. לומדים את מפת כף הרגל וההקשר לאלמנטים ברפואה סינית. מניסיון של עמיתים, זה בד"כ יותר מדי. לגבי תעסוקה, תוכלי למצוא הרבה מאוד מקומות לאחר שתהיה לך תעודה של עיסוי שוודי. כמעט כל ספא או בית מלון יקבלו אותך. למעלה מ-80% מהטיפולים הם טיפולי עיסוי במקומות אלה. אמנם התגמול איננו בשמים, אך מה שחשוב בהתחלה זה הפרקטיקה. חשוב להתאמן ולעשות כמה שיותר טיפולים. זה גם יעזור לך לממן את הלימודים של עיסוי שנה ב' ורפלקסולוגיה שנה א'. חשוב ללמוד במקום מוכר, כיוון שישנם הרבה מאוד מקומות שלא הייתי ממליץ עליהם. תבדקי זאת ע"י הגעה ל"ימים פתוחים" בכמה מקומות, וכן תדברי עם תלמידים. מקווה שעזרתי. יוסי