מילוי לחיים

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

25/04/2009 | 01:03 | מאת: רותי

שלום רב! אני בת 72. אין לי קמטים שנראים לעין במיוחד. אולם יש לי לחיים שקועות,ברצוני לדעת כיצד ניתן למלאן והאם נכון שצריך לחזור על הטיפול כל כמה חודשים? האם ישנן תופעות לוואי? כמו כן, גם חוששת שהלחיים השקועות יזרזו את הקמטים. בתודה מראש וכל טוב, רותי

25/04/2009 | 18:02 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אובדן נפח של הרקמה התת עורית הוא חלק משמעותי וחשוב של הזדקנות הפנים. בשנים האחרונות למדנו הרבה לגבי חשיבות הנפח למראה צעיר ורענן יותר. ניתן למלא לחיים שקועות על ידי חומרי מילוי מוכנים או על ידי שומן שנשאב מהגוף. כיום נמצאת בפיתוח גם שיטה למילוי על ידי תאי אב של רקמת שומן. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. השיטה הפשוטה והזמינה ביותר היא על ידי שימוש בחומרי מילוי מוכנים. מדובר בחומרים טבעיים המוזרקים מתחת לעור וממלאים נפחים, כמו ג'ובידרם או רסטילן (יש מוצרים מיוחדים לנפח). מדובר לרוב בטיפול בודד או שניים והתוצאות מחזיקות כשנה ויותר. הטיפול מרפאתי ולמעט שטפי דם (סימנים כחולים כתוצאה מהדקירה) אינו כרוך לרוב בתופעות לוואי. למילוי על ידי שומן, דרושה קודם התערבות של שאיבה מאזור עתיר שומו בגוף. אמנם זו לא פעולה קשה, אך בכל מקרה מדובר בהתערבות כירורגית. השומן שנשאב מהגוף, מוזרק מתחת לעור. כאן יש שטפי דם משמעותיים יותר לרוב ולכן זמן ההחלמה ממושך יורת. לרוב על מנת להשיג תוצאה מתמשכת יש צורך במספר טיפולים (3 בממוצע). היתרון הוא שהדרך כלל כמות השומן (חומר המילוי) אינה מוגבלת, כי ניתן לשאוב כמויות משמעותיות אצל רובנו. לגבי דאגתך, שמילוי הנפח עלול לזרז הופעת קמטים, כפי שכבר בטח הבנת, הדבר הפוך. מילוי נפחים מאיט את הזדקנות העור. ו

מנהל פורום מילוי קמטים