לחץ דם גבוה ובצקות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

25/08/2009 | 22:09 | מאת: pnina

אני בשבוע 16 , מתחילת ההריון עלה לחץ הדם והתחלתי לקבל כדורים לטיפול (נורמיטן), משבוע שעבר יש קצת בצקות ברגלים, קראתי על תה סרפד כמשתן שיכול אולי לעזור, אני שותה כוס בכל בוקר אבל לא מרגישב בשינוי, מה ניתן לעשות עוד כדי להוריד בצקות(ברור שהורדתי לגמרי אבקת מרק, ואת צריכת המלח הפחתתי), והאם יש משהו טבעי לטיפול בלחץ דם, הפחד העקרי הוא מרעלת הריון.

28/08/2009 | 22:28 | מאת: עדי דרור

פנינה שלום. מומלץ שתקבלי טיפול תומך לאורך ההריון על מנת לאזן את לחץ הדם והבצקות. דיקור סיני יכול להיות מאוד יעיל, רפלקסולוגיה היא אופציה טובה נוספת. גם טיפול במים (ג'הארה/וואטסו) יעיל לטיפול בבצקות. יש תרגיל פשוט שאת יכולה לבצע בבית - לקחת מערוך ו"לרדד" את החלק הפנימי של הירכיים, מתחילים מעל הברך ומרדדים לכיוון המפשעה, 5 דקות על כל רגל, זה משפר פלאים את ההחזר הורידי, מפחית בצקות ומשפר זרימת דם באזור הרחם. יתכן וכדאי לך להתייעץ באופן פרטני עם נטורופט לגבי התזונה שלך, טוב עשית שהורדת מלח, אבל בנוסף יש אנשים שאצלם ספציפית יש מאכלים מסויימים שמשפיעים על לחץ הדם - למשל חיטה.... המשך הריון קל ובריא :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה