סרפד ובחילות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

19/07/2009 | 22:56 | מאת: נשנוש

שלום אני שבוע 30 הומלץ לי לשתות תה סרפד בשל רמת ברזל נמוכה (10.3) לאחר שבוע של שתייה אכן המוגלובין עלה ל-11 אך גם התפתחו אצלי גלי עייפות ובחילות. האם יש קשר לסרפד? האם יש המלצות נוספות? תודה

20/07/2009 | 09:10 | מאת: עדי דרור

נשנוש שלום, רב הסיכויים שהעייפות והבחילות לא נובעות מהסירפד, אבל הדרך הבטוחה לבדוק זאת היא להפסיק לשתות אותו ליומיים שלושה ולראות איך את מרגישה.... לגבי הבחילה - האם היא מופיעה כשאת שותה או ללא קשר? אם מופיעה בזמן השתיה, אולי כדאי לערבב את הסירפד עם טעם נוסף כמו זוטה לבנה או מנטה. בהנחה שהסירפד אינו הגורם, יתכן שהבחילות נובעות מלחץ שמתחיל להיות מופעל על הקיבה (מתחיל להיות קצת יותר צפוף בבטן), החום הלחות והמשקל העולה גם הם תורמים לעניין העייפות והבחילה. במידה והתופעות מאוד מציקות את יכולה לפנות לטיפול תומך ומחזק - דיקור/רפלקסולוגיה/עיסוי ולמרות החום כדאי לנסות ולעשות פעילות גופנית מתונה - זה עושה פלאים לעייפות!! תרגישי טוב עדי

20/07/2009 | 09:34 | מאת: נשנוש

תודה רבה על התשובה המהירה! לא ציינתי שאני סובלת מסוכרת הריון (לא יודעת אם זה משנה) שמאוזנת ע"י דיאטה במהלך היום ואינסולין בלילה בלבד. אנחנו עושים הליכות מדי יום ואני גם עושה פעילות מיוחדת לנשים בהריון פעמיים בשבוע, כך שאני לא חושבת שהעייפות נובעת מחוסר פעילות. הבחילה מופיעה מספר שעות אחרי ארוחת צהריים (ובדכ אחרי שנ"צ) - ולא בשתייה, והיא עוברת בדכ כשאני אוכלת משהו. האם מומלץ לשתות את התה בשעה מסוימת ביום? (עד היום שתיתי לאחר ארוחת צהריים)? האם על קיבה ריקה/מלאה? תודה רבה

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה