הידרותרפיה במים?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

16/06/2009 | 15:06 | מאת: דורית

שמעתי שז מאוד ממולץ, מה עושים בדיוק בהידרותרפיה? תודה.

16/06/2009 | 20:59 | מאת: עדי דרור

דורית שלום. הידרותרפיה היא שיטה של פיזיותרפיה שנעשית בתוך המים. שיטות "קרובות" הן ג'הארה ו - וואטסו. בטיפולי מים המטפל מניע את גוף המטופל בתוך המים, זה יכול להיעשות באופן "רפואי" שמזכיר יותר פיזיותרפיה , ומתאים יותר לבעיות אורטופדיות, ויכול להיעשות בצורה "מפנקת" יותר שכוללת "הצפה" של המטופל במים, לעיתים עם מוסיקת רקע מרגיעה וכדומה. לנשים בהריון, טיפולי מים הם מועילים ומפנקים, הם מסייעים במקרים של בצקות, כאבים שונים של שריר ושלד והרגעה. במים לא מורגש המשקל, ולכן נשים הרות - בעיקר בטרימסטר אחרון, נהנות מאוד מהחוויה של "להיות חסרת משקל". את כותבת ששמעת שהידותרפיה מומלצת, אך לא ברור למי ומה? אם תכתבי לי האם קיימת בעיה ספציפית ומה היא, אוכל לענות לך יותר במדוייק. עדי

17/06/2009 | 09:11 | מאת: יעל

שלום דורית, תשובתה של עדי כל כך מקצועית ומפורטת שאין לי מה להוסיף אך לפעמים טוב מראה עניים ולכן אני שולחת לך קישור עם סרטון של טיפול הידרותרפי מפנק של אישה בחודש מתקדם. http://www.swimming.co.il/hydrotherapy/ המון בהצלחה, יעל.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה