מה עדיף סקירה מכוונת או סקירה מורחבת?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

11/10/2011 | 15:05 | מאת: Anita

שלום אני עשיתי שקיפות אורפית שיצאה תקין ואחרי זה עשיתי בשבועה 16 סקירה מוקדמת ורופא אמר שלא נצפתה כליה שמאלית הופנה אותי לעשות סקירה מכוונת אבל יש בעיה שבשום מקום אין תורים אז רופא אמר לי לעשות פשוט בשבועה 22 סקירה מורחבת +מכוונת השאלה שלי האם זה לא מאוחר ?והאם באמת אין כליה שמאלית?אני ממש מודגת ואף אחד לא יכול להגיד לי מה כדי לעשות בעניין הזה והאם שקיפות אורפית מורידה סיכוי לאיזה שהו מום? תודה מראש

אניתה שלום סקירה מוקדמת,היא בדיקה שמתבצעת בין השבוע ה- 14 ל-16, וסקירה שנייה, שנקראת גם סקירה מורחבת, והיא מתבצעת בין השבוע ה- 20 ל-24. יש אנשים שעושים סקירה נוספת מסיבות שונות: כי בסקירה הראשונה העובר לא איפשר לבדוק את כל האיברים, או כי הם פשוט מעוניינים בסקירה נוספת ליתר ביטחון. לסקירה שלישית קוראים גם סקירה מכוונת, ומטרתה לבדוק דברים ספציפיים שלא ירדו לעומקם בסקירה השניה והראשונה אני לא יכולה לענות לך האם יש כיליה או אין מכיוון שאינני רופאה מסמכת לכך ולא ראיתי את התשובות של הבדיקה לכן עדיף לך לעשות בדיקה נוספת, אני לא יודעת באיזה קופ"ח את אבל שווה להפעיל לחץ על הקופה ולציין כי אכן המצב דחוף במידה ואת גרה באזור המרכז את מוזמנת לפנות למרכז רפואי דניאלי בגבעתיים אשר מבצע את הבדיקות הללו במרכז עצמו ואני בטוחה שהן יעזרו לך לקבוע תור 035716996 ושקיפות עורפית לא מורידה את הסיכוי למום אלא עוזרת לאבחן האם יש מום שיהיה בהצלחה ותתבשרי בשורות טובות רחלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה