הריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

05/11/2010 | 07:03 | מאת: ליאת

שלום בת 36 בהריון ראשון עם תאומים שבוע 20 1. לפני הריון סבלתי מכאבי ראש שדי מתגברות עכשיו. העניין שהכאב מופיע עכשיו כמעט כל פעם במקום קבוע. בבסיס הגולגולת מאחורי הראש מצד ימין בנקודה מסוימת. האם יש משמעות למקום הספציפי הזה? אני אוכלת הרבה לחם והבנתי שיכול להיות שזה מגביר את הכאב , זה נכון?בגלל הגלוטן? איך עוד אפשר לטפל? 2. במהלך הרריון לקחתי חומצה פולית וברזל. האם כדאי לקחת ויטמנים ? 3. באמצע הלילה התעוררתי עם כאב עז ברגל כשנגעתי הרגשתי כמו כדור ברזל בתוך הרגל. אחרי שהרמתי את הרגל ועיסיתי קצת הכדור נעלם הכאב נרגע, אך נשאר כאב עמום. האם בתופעת התכווצות שריירים יכולה להופיע מן גולה כזו? תודה מראש ליאת

07/11/2010 | 09:19 | מאת: עדי דרור

ליאת שלום. כשיש כאב במיקום ספציפי אכן יכולה להיות לזה משמעות , לצערי, על אף שניסית להיות מאוד ממוקדת - באזור שאת מתארת יש לא מעט נקודות וכל אחת מבחינת הרפואה הסינית והיפנית מעידה על דברים אחרים, כך שאין ביכולתי לענות לך בלי לראות ולמשש בעצמי. תזונה יכולה להשפיע על כאבי ראש - לא רק גלוטן, אם כי בדרך כלל בהריון כאבי הראש נגרמים או משינויים הורמונליים או שינוי יציבה ועומס על עמוד השידרה, בין השאר גם על הצוואר. חשוב שמטפל יראה אותך על מנת לאבחן. אני ממליצה לך לפנות לטיפול בדיקור - זה יעיל מאוד לכאבי ראש, את יכולה במקביל להתייעץ עם נטורופט לגבי שינוי בתזונה ולגבי האם יש צורך בויטמינים - אינני נוהגת לתת המלצות גורפות לויטמינים, צריך לוודא האם את צריכה ואיזה. לגבי הכאב ברגל - כאשר מתכווץ השריר האחורי בשוק - תופעה מאוד אופיינית בהריון, בעיקר בלילה - יכולה להיות תחושה של גולה כמו שתיארת. נסי לעסות את הרגליים לפני השינה. תרגישי טוב עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה