הממליס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

27/07/2010 | 21:56 | מאת: רעות

אני בחודש תשיעי ב"ה ונהיו לי עכשיו טחורים, האם משחת הממליס יכולה לעזור או משהו אחר? האם הטחורים משפיעים על הלחיצות בלידה?

02/08/2010 | 15:14 | מאת: עדי דרור

רעות שלום. ראשית - הטחורים לא משפיעים על הלחיצות בלידה, אבל הלחיצות בלידה לרב מחמירות את מצב הטחורים. חשוב ללחוץ נכון (יש מיילדות רבות שמנחות את היולדת בזמן צירי לחץ, ללחוץ לכיוון פי הטבעת וזה שגוי). ממליצה לך בחום לפנות לתומכת לידה (דולה) שתלמד אותך נשימות נכונות לזמן הלחיצות. לגבי הטחורים - האם הם בולטים החוצה מפי הטבעת? האם הם כואבים?, משחת הממליס יכולה לסייע, טיפולי דיקור יכולים לסייע. במידה והם בולטים וכואבים, נסי בעדינות לדחוף אותם פנימה - ברגע שהם בפנים, יש הקלה בכאב. הקפידי שיהיו לך יציאות רכות כל יום. לשתות הרבה מים, לאכול מזון עשיר בסיבים , ואם זה לא מספיק אז להיעזר בתכשיר כמו "פגלקס" שמרכך את הצואה. אני לא ממליצה על שימוש בתכשירים כאלו לאורך זמן, אם לאחר הלידה, ממשיכה להיות עצירות או צואה קשה, צריך לטפל בעניין. תרגיל נוסף שמשפר את זרימת הדם באגן ואת פעילות המעיים - לקחת מערוך ולרדד את החלק הפנימי של הירך - מתחילים מעל הברך ומרדדים לכיוון המפשעה, רק בכיוון הזה (לא הלוך ושוב), 5 דקות על כל רגל, כל יום. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה