כמוסות צמח האנג'ליק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

30/06/2010 | 23:29 | מאת: אורית

שלום, ילדתי בניתוח קיסרי לפני שנה וחודשיים לאחר שנכנסתי להריון באופן טבעי. בנוסף ,יש לי שחלות פוליציסטיות, כך שההפרש בין וסת לוסת הוא לפחות חודשיים.... אני מנסה להרות ללא הצלחה כבר במשך שמונה חודשים והופניתי לטיפולים. לפני שהרופא יבצע משהו אופרטיבי, הוא דרש ממני לרזות וכרגע אני בדיאטה. שמעתי כמה המלצות על תוסף מזון אנג'ליק, כעזרה להסדרת מחזור וכניסה מהירה להריון 1. האם, מנסיונך זה יכול לעזור? 2. הבנתי שאסור ליטול את התוסף בששת החודשים הראשונים להריון. מה יקרה אם לא אדע שההריון נקלט ואמשיך לקחת את הכמוסה בשבועות הראשונים? מהן הסכנות? תודה רבה :)

01/07/2010 | 10:04 | מאת: עדי דרור

אורית שלום צמח האנג'ליקה הוא צמח שנחשב כמיטיב ומאזן את המערכת ההורמונלית הנשית, ברפואה הסינית הוא נחשב כמחזק אך גם כמניע דם, זו הסיבה שהוא אסור בהריון - כיוון שהנעה מוגזמת עלולה לסכן הריון בשלביו הראשונים. יש תוספים שונים שמשלבים אותו, אני אישית לא עובדת עם תוספים כאלו, אלא מתאימה פורמולה ספציפית של צמחי מרפא לכל מטופלת, כשבבעיות גינקולוגיות, נפוץ שגם צמח זה יופיע בפורמולה. קשה לי לענות לך תשובה חד משמעית, כיוון שחשוב לאבחן אותך אישית ולהכיר את התוסף הספציפי - מה המינון של הצמח בו ומה עוד הוא כולל. יתכן וכדאי להיעזר במדידות חום, על מנת לאתר אצלך ביוץ, ואז אחרי הביוץ להפסיק לקחת את התוסף לשבועיים שלושה - עד שתדעי אם נקלט הריון. בכל אופן, הייתי ממליצה לך בחום - כיוון שטיפולי פוריות על הפרק - לנסות לפנות למטפל מומחה בתחום הפריון שיתאים לך פורמולה אישית - כך יהיה קל לשלוט ולהיזהר לא לגרום נזק. בהצלחה עדי

01/07/2010 | 12:16 | מאת: אורית

שלום עדי, תודה לך על התשובה המהירה, המקיפה והאחראית! האם תוכלי להמליץ על מטפל/ת בתל אביב? האם יש מקומות כמו בתי ספר שמעניקים טיפול מוזל ע"י סטאז'רים? שוב תודה, אורית

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה