טויינה.

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

20/05/2010 | 19:31 | מאת: תמרה

הומלץ חי ע"י רופא לקבל טיפול טווינה נגד דלקת בגיד ביד. הוא טען שזה לא מסוכן בזמן הריון. המטפל לעומתו טוען שהטיפול לא מומלץ בהריון במיוחד לא בשלושה חודשים הראשונים. רציתי לשמוע את דעתך בנושא. תןדה.

25/05/2010 | 09:08 | מאת: עדי דרור

תמרה שלום. טווינה הוא טיפול אנרגטי שעושה שימוש בנקודות דיקור ובמרידיאנים. הטיפול נחשב מאוד "מניע" וממריץ זרימה. באזור פרק כף היד יש בין השאר גם נקודות שנחשבות אסורות לשימוש בהריון כיוון שהן מגרות את הרחם. אני משערת שזו הסיבה שהמטפל טווינה לא המליץ לטפל. את שואלת לדעתי בנושא - בטרימסטר הראשון ידוע שיש יחסית הרבה הפלות טבעיות, לכן מטפלים רבים מעדיפים להימנע מטיפול בשלב זה, על מנת לא לפגוע בהתבססות ההריון, וגם על מנת שאם חלילה תהיה הפלה טבעית המטופלת לא תחשוש שהטיפול גרם לכך. בעיני - בהנחה שמדובר באישה בריאה, ללא עבר של הפלות טבעיות ואין תופעות חריגות כמו דימומים, ניתן בהחלט לטפל, פשוט יש לעשות זאת בזהירות, תוך התחשבות בהריון - ולכן לפעמים הימנעות מנקודות מסויימות בטיפול, המשמעות היא שיתכן וקצב ההתקדמות בטיפול יהיה איטי יותר מבטיפול רגיל. אפשרויות נוספות - לפנות לעיסוי רגיל או לדיקור. מקווה שעזרתי תרגישי טוב עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה