בצקת בקרסוליים וצרבות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

12/05/2010 | 16:52 | מאת: דפנה

שלום, אני בשבוע 23 וסובלת מצרבות וגם מבצקת בקרסוליים. אף על פי שכשאני חוזרת הביתה אחה"צ אני מרימה את הרגליים, הבצקת לא יורדת. והדרך עוד ארוכה.. האם יש לך עיצות עבורי לגבי 2 נושאים אלה?

13/05/2010 | 10:01 | מאת: עדי דרור

דפנה שלום. דברים שאת יכולה לעשות בבית: צרבות: לאכול שקדים/ממרח שקדים, ולהשתדל להקפיד על ארוחות קטנות, וכמובן ללא מזון חריף/שומני/מטוגן/מתובלן מדי. בצקות: יש תרגיל מצויין - לקחת מערוך ו"לרדד" את החלק הפנימי של הירך - מתחילים מעל הברך ומרדדים - רק בכיוון אחד - כלפי המפשעה, חוזרים על הפעולה הזו במשך 5 דקות על כל רגל, זה משפר פלאים את ההחזר הורידי ומאוד עוזר לבצקות. בנוסף - טיפול בדיקור סיני יכול מאוד לעזור לשתי הבעיות שאת מציינת. את יכולה גם לפנות ליעוץ תזונתי אצל נטורופט שיבדק בדיוק מה את אוכלת וימליץ לך ממה להימנע (רלוונטי גם לבצקות וגם לצרבות). הייתי נזהרת עם צמחים משתנים - כיוון שהם עלולים לעודד לידה מוקדמת ואת בשלב יחסית מוקדם, אלא אם כן מטפל שמכיר אותך התאים לך חליטה ומינון שמתאימים לך. תרגישי טוב :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה