התכווצוים ברגליים בלילה. :(

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

11/03/2009 | 14:14 | מאת: נילי

עם התקדמותי בשבועות ההריון אני שמה לב שמדי לילה (טוב כמעט מדי לילה) אני מתעוררת בבעטה כאשר אחד משרירי (ברגלים) נתפסים. אין צורך לתאר עד כמה זה מפריע למהלך השינה הסדיר שהיה לי עד לכניסתי להריון. אשמח לדעת עוד על התופעה, שכיחות וכדומה, וכן אם ישנן שיטות למנוע אותה. מעדיפה לישון שינה ערבה עד שיצא הרך לאוויר העולם. מודה מראש למשיבים....

12/03/2009 | 23:48 | מאת: עדי דרור

נילי שלום, התופעה שאת מתארת שכיחה מאוד בהריון, יש הטוענים שהיא קשורה למחסור במגנזיום או סידן, כמו כן הבטן הגדלה יוצרת עומס על רצועות המפשעה, דבר שעלול להשפיע על זרימת הדם ברגליים. אז מה את יכולה לעשות? את יכולה לקחת תוסף מזון של מגנזיום - לאחר שתוודאי עם רופא נשים/משפחה שאין לך אישית מניעה לכך, ואת יכולה לעשות תרגיל פשוט ויעיל - לקחת מערוך ו"לרדד" את החלק הפנימי של הירך כשאת מתחילה מעל הברך ומרדדת לכיוון המפשעה. 5 דקות ביום על כל רגל, רצוי לפני השינה, זה תרגיל שממריץ את זרימת הדם ברגליים, עוזר גם למניעת בצקות. אם לא תחושי הקלה, כדאי לפנות לנטורופט לבירור מעמיק יותר. שינה ערבה והריון קל, עדי.

01/04/2009 | 20:05 | מאת: סובלת כמוך

אכילת בננה לפני השינה מאוד עוזרת

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה