קונדילומה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/08/2013 | 09:49 | מאת: ערן

שלום רב. יש לי חשד לקונדילומה באזור השופכה, זה נמצא בפנים ממש סמוך לחור עצמו. הרופא שהולך לנתח אמר שהניתוח מתבצע בהרדמה מלאה ושהוא הולך להרחיב את החור עם סכין בשביל שיהיה לו גישה נוחה להסיר את הקונדילומה ובנוסף שהוא יוכל להסתכל יותר פנימה בשביל לראות אם יש משהו גם יותר פנימה באזור השופכה. הוא אמר שלא עושים לאחר מכן תפרים כי האזור מתאחה לבד, ובנוסף שהוא הולך להוציא את הקונדילומה באמצעות סכין. השאלות שלי הן: כמה זמן בערך לוקח למקום להתאחות? ושאלה נוספת, מחיפושים במאגרי הידע באינטרנט אני לא מוצא בשום מקום עדות לזה שחותכים את הקונדילומה עם סכין. אני מוצא רק לרוב שיטות כמו הרדמה מקומית ולייזר. האם הניתוח שהוצא לי הוא בשיטה מקובלת? תודה רבה. ערן

03/09/2013 | 17:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ערן, נשמע לי שמצאת אורולוג מעולה , אני אומר זאת מכיוון שזה הגישה בה אני הייתי נוקט . לאחרונה היה לי מקרה דומה וזה בידיוק מה שעשיתי , עידן האינטרנט נוטה לעיתים לעשות עוול עם טכניקות ניתוחיות מסורתיות וטובות. שימוש בלייזר ועוד זוכה לעדנה באינטרנט מכיוון שהרבה פעמים יש לכך אינסנטיב כספי בעוד שניתוחים מצוינים המתבצעים שנים נזנחים במדיה , וכך מה שקורה אנשים נוהרים אחרי הטכניקות הפחות נפוצות בגלל שקוראים עלייהם. אם אתה סומך על האורולוג ושמעת עליו דברים טובים תלך אליו , אם אתה לא סומך עליו אל תעבור אצלו ניתוח גם אם הוא מבטיח לייזר מזהב טהור. שנה טובה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה