Ureaplasma urealyticum

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/08/2013 | 09:11 | מאת: דב

ד"ר נכבד, אני גבר בן 52 נמצא במעקב אצל אורולוג מזה שנה עקב כאבים באיבר מין, זיקפה חלשה ולעיתים העדר זיקפה בכלל והפרשות מאיבר המין. האבחנה של הרופא היתה: פרוסטטיזם. לפני מספר חודשים נמצא בבדיקת שתן Ureaplasma urealyticum חיובי. הרופא נתן לי טיפול בדוקסילין. בבדיקת שתן חוזרת נמצא שוב Ureaplasma urealyticum חיובי. לפיכך אבקש לשאול: 1. האם יתכן קשר בין הדלקת לבין הסימפטומים שתיארתי בהתחלה ? 2. מה הטיפול המומלץ לטיפול בדלקת (להזכירך הטיפול בדוקסילין נכשל)? תודה, דב

03/09/2013 | 17:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דב, בד"כ אין צורך לטפל בטפיל זה . במקרה שלך לאור התסמינים כנראה שיש אינדיקציה לטיפול. ישנם מספר סוגי אנטיביוטיקה המתאימים. בד"כ מתקבל בתשובת תרבית השתן בקטריוגרם שמראה איזה אנטיביוטיקה מתאימה ביותר בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה