נתוח turt

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2013 | 10:03 | מאת: אהרון

שלום רב , לאחר הנתוח לקיתי בחיידק klebsiella pneumoniae אני מטופל כבר 10 ימים באנטיביוטיקה אוגמנטין 500 ומרגיש חולשה ורוב הזמן מרגיש רצון לישון ידיוע לי כי חיידק זה נגרם עקב זיהום בבית החולים ברצוני לדעת האם טיפול זה הוא נכון ולכמה זמן עוד אצמרך ליטול אניביוטיקה, כמו כן האם חיידק זה עלול להדביק את הסובבים אותי? תודה אהרון

29/08/2013 | 08:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חיידק זה לא נחשב לאלים במיוחד. בד"כ בוחרים את האנטיביוטיקה לפי הבקטריוגרם (תרשים שמראה איזה אנטיביוטיקה מתאימה לחיידק) אני משער שידעו להתאים לך את האנטיביוטיקה הנכונה. משך הטיפול נקבע לפי מספר פרמטרים: האם היה או יש חום, האם יש צמיחה של החיידק גם בדם ועוד. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה