נוזל, דליות וורקולציה בינונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/07/2013 | 22:37 | מאת: דניאל

אני בן 47, עקב כאבים נקודתיים (בינתיים בשכיחות נמוכה) פניתי לאבחון US לאשך שמאל: נוזל בכמות מעל בינונית סביב האשך. נצפו ורידים מורחבים סביב האשך, רוחבם 0.38 ס"מ עם היפוך זרימה בתוכם בעת ולסלבה. וריקוציאלה מדרגה בינונית. וסקולריזציה תקינה. דופן הסקרוטום תקין. גודל 3.8 X 2.2 X 2.9 אציין כי במקביל ערכתי US מפסעתי בעקבות ניתוח ישן, ונתגלתה בצקת סביב הרשת ובקע פמורלי בעת וסלבה. (מציין זאת כי אפשר ודבר משליך על דבר). האם יש צורך בניתוח/ים כלשהם? אפשר במקביל? האם יש קשר בין התופעות?

25/07/2013 | 16:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, יתכן שההידרוצל משני לתיקון בקע. אינני כירורג כללי (אני כירורג אורולוגי) והידה שלי בבקעים מצומצם , עד כמה שאני ידוע בקע פמוראלי בגברים הוא נדיר מאוד. ממליץ שתפנה גם לכירורג

מנהלי פורום אורולוגיה