כאבים בגב תחתון ימין - אבל בצילום אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/03/2013 | 17:30 | מאת: שלמה

שלום, בעקבות כאבים במותן לפני מספר חודשים עשיתי אולטראסאונד ומצאו אבן בגודל של 0.8 ס"מ בכליה ימנית. האורלוג שלח אותי ל CT אבנים ושם משום מה לא ראו דבר בכליה. האורלוג החליט שזה הצטברות חול שיצא. לאחרונה הכאבים בגב תחתון ומותן ימין חזרו . האם זאת אותה אבן שנעלמה פתאום? איך זה שבבאולטרסאונד ראו אבן די גדולה,וב CT אבנים לא ראו דבר? האם עלי לעשות שוב צילוםאו יש דרך אחרת לאיבחון הכאבים?

02/04/2013 | 16:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שלמה, בדיקת CT היא הבדיקה הטובה לאיבחון אחבנים ועדיפה מאשר בדיקת US . רצוי להסתכל שוב בבדיקת CT אולי האבן ירדה לשופכן . אם אין אבנים ובדיקת השתן תקינה יתכן מקור אחר לכאבים בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה