טפטוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/03/2013 | 12:26 | מאת: כוכבי

בן 66, סובל מ-BHP, מטופל שנים רבות - עכשיו בדואודארט. בנוסף, בתרופות להורדת יתר לחץ דם ותוספי מזון שונים. בשנה האחרונה במיוחד, לאחר ההשתנה, טפטוף נמשך של השתן שנשאר בשופכה לאחר גמר ההשתנה בקטע שבין בין הערמונית לפתח השופכה. דליפה מהשלפוחית לא קיימת או זניחה. האם הטפטוף נובע מהתרחבות של השופכה ? אם כן, מה הסיבה להתרחבות ומה הטיפול ? אם לא, מה כן ?

21/03/2013 | 16:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום התופעה שאתה מתאר נקראת post void dribling אין הסבר מדויק לתופעה ולכן לא תמיד ניתן לטפל בה

מנהלי פורום אורולוגיה