היצרות שופכן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/03/2013 | 22:47 | מאת: ענבל

מה האפשרויות העומדות כיום לטיפול בהיצרות שופכן באורך 15 ס"מ, מלבד נקז כליתי מלעורי ותומכן שופכני? אני מבינה שבשני המקרים נדרשת החלפה כל מספר חודשים, האם ישנה אפשרות להשתלת שופכן או פתרון קבוע אחר (מלבד הוצאת הכליה)? מדובר באישה בת 50, הבעיה התפתחה לאחר הוצאת אבן כליתית, כרגע עם נקז כליתי מלעורי.

17/03/2013 | 20:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ענבל בהחלט יש פתרונות כירורגיים לבעיה. הפתרון הכירורגי מותאם למיקום ההיצרו ואורכ ההיצרות . במקרים מסוימים ניתן לבצע תעלה משמפוחית השתן שמתחליפה את השופכן , לעיתים אפשר להחליף את השופכן במעי, ישנם פפתרונות נוספים. אשמח לראות אותך ליעות בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה